Aanstaande zaterdag 6 april is het zover. Dan geeft het Vaassens Fanfare Corps haar voorjaarsconcert in dorpscentrum de Wieken in Vaassen. Na een aantal maanden van voorbereiding, is het nu tijd om te laten horen of de muzikanten alle noten onder de knie hebben. Traditiegetrouw hanteert de vereniging een ander thema tijdens het jaarlijks voorjaarsconcert en deze keer neemt de fanfare de luisteraars mee in een live radio uitzending, oftewel ‘Radio VFC’.

Hoe deze speciale uitzending er precies uit gaat zien blijft nog even geheim tot aanstaande zaterdag, maar dat tal van radiozenders de revue gaan passeren is een zekerheid: van Classic FM tot RadioNL en van Sky Radio tot Radio Veronica. Natuurlijk wordt ook stilgestaan bij het bekende foute uur van Qmusic en laat de fanfare horen hoe Grand Prix Radio klinkt. Zoals men kan verwachten tijdens een radio uitzending zal de avond aan elkaar gepraat worden door dj’s, hiervoor zijn de Vaassense ‘Mattie en Marieke’ gestrikt. Naast het aankondigen van de platen zullen de dj’s, zoals gebruikelijk is in een radio uitzending, alle luisteraars op de hoogte houden van eventueel filenieuws en ingaan op verzoekplaatjes van de luisteraars.

Op deze avond zal niet alleen het A-orkest van de fanfare zich laten horen, ook het jeugdorkest laat zien en horen wat zij in hun mars hebben. Verder zal de fanfare ondersteund worden door een muzikaal combo bestaande uit een toetsenist, slagwerker, zangeres en twee gitaristen. Zij zullen zelf ook enkele radioklassiekers ten gehore gaan brengen. Het VLOV (Volwassen Leer Orkest Vaassen) speelt tijdens het concert eveneens enkele nummers. Zij laten horen wat zij in slechts 10 weken ingestudeerd hebben. Naast dat zij alleen optreden, sluiten ze gezamenlijk de avond af samen met het A-orkest en het jeugdorkest.

Het Vaassens Fanfare Corps zal ‘on air’ gaan om 19.30u, de zaal is open vanaf 19:00u. Aan de deur van dorpscentrum de Wieken zijn entreekaarten te koop, uiteraard krijgen donateurs op vertoon van hun donateurskaart korting op de entreeprijs van €7,50. Met een bekend en gevarieerd programma zijn alle ingrediënten aanwezig voor een leuke muzikale avond.