Het duurt nog even voor het zaterdag 6 april is, maar toch is het Vaassens Fanfare Corps al geruime tijd in voorbereiding op het voorjaarsconcert wat dan plaatsvindt. Traditiegetrouw hanteert de vereniging een ander thema tijdens dit jaarlijkse concert en deze keer neemt de fanfare de luisteraars mee in een live radio uitzending, oftewel ‘Radio VFC’.

Hoe deze speciale uitzending er precies uit gaat zien blijft nog even geheim, maar dat tal van radiozenders de revue gaan passeren is een zekerheid: van Classic FM tot RadioNL en van Sky Radio tot Radio Veronica. Natuurlijk wordt ook stilgestaan bij het bekende foute uur van Qmusic en laat de fanfare horen hoe Grand Prix Radio klinkt. Zoals men kan verwachten tijdens een radio uitzending zal de avond aan elkaar gepraat worden door dj’s, hiervoor zijn de Vaassense ‘Mattie en Marieke’ gestrikt. Naast het aankondigen van de platen zullen de dj’s, zoals gebruikelijk is in een radio uitzending, alle luisteraars op de hoogte houden van eventueel filenieuws en ingaan op verzoekplaatjes van de luisteraars.

Op deze avond zal niet alleen het A-orkest van de fanfare zich laten horen, ook het jeugdorkest gaat laat zien en horen wat zij in hun mars hebben. Verder zal de fanfare ondersteund worden door een basgitarist, toetsenist en zangeres en zij zullen zelf ook enkele radioklassiekers ten gehore gaan brengen. Ook het VLOV (Volwassen Leer Orkest Vaassen) zal tijdens het concert niet ontbreken . Zij zullen laten horen wat zij in slechts 10 weken ingestudeerd hebben. Naast dat zij alleen optreden, zullen zij ook gezamenlijk met het A-orkest en alle jeugdleden de avond afsluiten.

Het Vaassens Fanfare Corps zal ‘on air’ gaan om 19.30u, de zaal is open vanaf 19:00u. Aan de deur van dorpscentrum de Wieken zijn entreekaarten te koop, uiteraard krijgen donateurs op vertoon van hun donateurskaart korting op de entreeprijs. Met een bekend en gevarieerd programma zijn alle ingrediënten aanwezig voor een leuke muzikale avond!